Om meg
Oh yeah!

Kontakt meg


» sjoks.blogg@gmail.com


Følg bloggen


   

Sjølvsydd // Ullskjorte til herre

Det nye året har til no ikkje innfridd. Eg sette meg som mål om at 2016 skulle verte året eg endeleg tok meg sjølv i nakken og kom meg ut. Til no har eg sete på sofaen og ete. Den einaste mosjonen eg eigentleg har fått er til og frå kjøkenet. Heldigvis er året langt frå over og det er enno håp sjølv for meg.

I syhjørnet er det lite som har skjedd. Eg har kjøpt syblad og drøymer meg vekk til dagar den slanke versjonen av meg sjølv skal vandre rundt i eigne kreasjonar. Eg var kanskje litt naiv då eg investerte i ei coverstitch- og ei overlockmaskin og trudde at no var steget til realisering av designdraumen teke. Eg gløymde visst dette vesle ordtaket om at øving gjer meister. Det ironiske er at eg no ser større moglegheiter med symaskina mi etter at eg kjøpte to andre maskiner. Likevel bestemte eg meg for å teste ut coverstitchmaskina når eg no skulle sy ferdig ullskjorta eg byrja på jul.

Eg var so stolt då eg hadde klart å endre på mønstera og lagt til eit kvitt felt i sidene for å matche ein boxer eg hadde sydd tidlegare. Eg ante ugler og andre fjørkre i mosa då eg tykte stoffet verka noko... tøyeleg. Sjølvsagt hadde eg sydd ei skjorte som var altfor stor for den tiltenkte. Eg klarte å lure det uferdige verket mitt på mannfolket berre for å sjå. Du slette tid! Det såg ut som om han hadde teke ein slankeoperasjon og skjulte den overflødige huda under skjorta! Eg la difor det uferdige produktet til side og drøymde om feitare dagar.

Men med so mykje arbeid, kan ein ikkje berre late dyrt ullstoff bleikne i vinterkulda. Skjorta måtte ferdigsyast sjølv om ny eigar enno ikkje var bestemt. Eg hadde lest meg opp på litt ymse råd og visste at om eg sydde rettsaumen på baksida av stoffet, ville eg få ein nydeleg falsk overlocksaum på retta ved å bruke coverstitchmaskina. Eit hol og nokre banneord seinare, må eg vel seie meg nøgd med at saumen om ikkje anna er nokolunde rett sjølv om den er noko merkeleg her og der. Og med eit symerke på kan eg no i det minste late som at eg er butikkverdig.


Mønsteret er henta frå Kristin Thorsnes: Heilt Spesiell med einskilde endringar, og stoffet er janusull.

 

#sjølvsydd #sjoks #ull #janus #heiltspesiell #skjorte #herre #diy #sy #saum

Skriv ein kommentarSøk i bloggenBla i bloggen


 Gratisdesign av
Follow on Bloglovin
hits